Parti tahi lembu pelik di Delhi untuk selamat Corona

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Indian eat cow urin

Delhi: Bahkan pada abad ke-21, diberitakan bahawa bermain air kencing sapi akan membersihkan tubuh, jangan melakukannya. Dengan permintaan seperti itu, ‘Pesta Gomutra’ dianjurkan di Delhi, ibu kota India. Anjuran Mahasabha Hindu Seluruh India.

Pesta kencing lembu
Ketika wabah korona bermula di China, beberapa pemimpin BJP dan sekutunya mengatakan bahawa korona tidak boleh dimakan dengan meminum air kencing sapi. Setelah virus korona memasuki India, kem Gerua melakukan perkara yang sama. Anjuran Pesta Gomutra.

Tahi Lembu

Baba Chakrapani Maharaj
Nama kumpulan agama Babaji yang diisytiharkan sendiri ini adalah Akhil Bharat Hindu Mahasabha. Kedekatannya yang baik dengan parti pemerintah pusat BJP. Dia pernah menjadi tajuk utama sebelum ini dengan komen kontroversial. Semasa banjir di Kerala, katanya, mereka yang memakan daging lembu tidak boleh diberi bantuan.

Babaji berada di barisan BJP
Chakrapani Maharaj bukanlah yang pertama. Sebelumnya, pemimpin BJP Assam Sumon Haripriya telah mengatakan bahawa dia tidak akan memakan tahi lembu. Ahli Parlimen BJP yang kontroversial dari Uttar Pradesh Pragya Tagore mengatakan bermain tahi lembu juga dapat mencegah barah.

Tahi lemu minuman Delhi

Mungkin batuk kering
Menurut seorang doktor di Delhi, seorang lelaki telah makan air kencing lembu di Uttarakhand beberapa hari yang lalu. Dia datang ke doktor beberapa hari yang lalu dengan badan yang buruk. Tuberkulosis telah merebak ke seluruh tubuhnya.

Yang faham siapa
Di satu pihak, ketika para doktor membicarakan sains, di sisi lain, Babajis yang memproklamirkan diri, dengan bantuan parti politik Hindutva, mengatur parti Gomutra. Pentadbiran tidak mengambil tindakan terhadap mereka.
Menurut bekas birokrat yang tidak mahu disebutkan namanya, tindakan undang-undang boleh diambil terhadap Babajis ini jika mereka mahu. Tetapi ia tidak berfungsi kerana kurangnya muhibah pemerintah.

Malay News
Social Media Desk