PDRM tidak menerima laporan Zakir Naik Merancang serangan teror di India: IGP

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Kuala Lumpur: Polis Diraja Malaysia (PDRM) setakat ini, belum menerima laporan rasmi mengenai kontroversi pendakwah Dr Zakir Naik yang didakwa merancang serangan pengganas di India. Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador berkata, PDRM sangat mengalu-alukan perkongsian maklumat mengenai perkara itu dan sentiasa memantau setiap perkembangan yang melibatkan pengganas.
Selama ini, PDRM sentiasa mendapat kerjasama daripada agensi penguatkuasaan undang-undang di negara luar dalam menangani masalah keselamatan negara, katanya kepada Bernama hari ini.

Abdul Hamid berkata, rekod PDRM dalam menangani segala bentuk ancaman daripada pengganas adalah baik. Hari ini, Times of India melaporkan bahawa perisikan India telah memintas transaksi kewangan yang berkaitan dengan pendakwah yang juga diduga merancang serangan pengganas di sebuah bandar di negara itu.
Laporan itu juga menyatakan bahawa serangan itu mungkin dilancarkan oleh kumpulan yang diketuai seorang wanita dalam beberapa minggu ke depan. -BERNAMA

Malay News, National Desk